Bezoek ons
Distelvinkenplein 12, Donau 106 en Laan van Poot 18 in Den Haag
Bel ons
070 - 3655616
Stuur ons een email
[email protected]

Riva Groep Fitplan:

Gezondheid en fitheid is misschien wel een van de meest besproken onderwerpen van onze huidige samenleving. We zien dat fysieke klachten en ongemakken in Nederland de afgelopen jaren stijgt en dat dit de komende jaren alleen maar meer zal toenemen. Deze fysieke klachten en/of mentale beperkingen kunnen zowel privé als op het werk veel impact hebben. 

Riva Groep vindt gezondheid en fitheid voor haar werknemers erg belangrijk en ziet graag dat collega’s er een gezonde levensstijl op na houden. Daarom is het gratis Riva Groep Fitplan ontwikkeld en zijn er afspraken gemaakt met Vel Fysio aan de Donau 106 voor een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) incl. trainingstraject van 3 maanden onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deelname is vrijwillig, persoonlijk en discreet. Je hebt direct contact met Vel Fysio en er zullen geen rapportages/uitkomsten met Riva Groep gedeeld worden.

Je persoonlijke PMO geeft aan hoe fit je bent. Ben je niet erg fit, of juist wel? Dit is het moment voor iedereen om deel te gaan nemen aan de PMO en het eventuele trainingstraject.

Het Riva Groep Fitplan (preventie-/ onderhoudstraining) heeft tot doel het vergroten van het algehele uithoudingsvermogen. Vel Fysio maakt o.a. gebruik van kracht- en cardioapparatuur. Je traint wekelijks op hetzelfde tijdstip (buiten werktijd) in een kleine groep met maximaal zes (6) Riva collega’s tegelijk aan de Donau 106. Elke training duurt 45 min en staat onder begeleiding van een fysiotherapeut. De kosten voor de PMO en preventie-/ onderhoudstraining komen voor rekening van de Riva onderneming waarvoor u werkzaam bent.

Wat is een PMO?

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een geneeskundig onderzoek bij iemand die geen concrete gezondheidsklachtenindicatie heeft en verder geen aanwijzing heeft voor een gezondheidsprobleem. Het is een soort APK voor je lichaam, een health check. Met een PMO is het mogelijk om bepaalde risico’s of gezondheidsproblemen te voorkomen of vroegtijdig te onderkennen. Indien er risico’s of problemen worden geconstateerd kan Vel Fysio jou adviseren om bepaalde vervolg stappen te ondernemen.

Waarom nou zo belangrijk?

Op tijd signaleren van aandoeningen en klachten, in aanvulling op het eigen signaleringsvermogen.

Advies op het gebied van verschillende gezondheidsaspecten, maar ook in belasting van je lichaam tijdens werk en in vrijetijd.                

Hoe word ik gezond oud? 

Wat kan ik doen om fit en gezond te blijven?

Wat wordt er tijdens de PMO gemeten?

  • Conditie van het hart middels bloeddrukmeeting (signalering hart/vaatziekte)
  • Suiker en vetgehalte in het bloed (glucose en cholesterol)
  • Zijn mijn spieren sterk genoeg? (handknijpkracht test)
  • Zijn de longen gezond? FEV1 meting (longcapaciteit/ signaleringsfunctie COPD)
  • Gezond gewicht en vet% (BMI en verhouding vet en spieren)
  • Vragenlijst balans lichaam en geest (vragenlijst psychosociale gezondheid)

Geïnteresseerd om (kosteloos) deel te nemen?

Meld je dan vrijblijvend en rechtstreeks aan via https://velfysio.nl/rivafit-aanmelden/ en ga samen met Vel Fysio aan de slag met je gezondheid.

Veel plezier en succes tijdens je trainingen.

Namens Riva Groep,

Mark Capitein   HR & Compliance Manager Riva Groep