Bezoek ons
Distelvinkenplein 12, Donau 106 en Laan van Poot 18 in Den Haag
Bel ons
070 - 3655616
Stuur ons een email
info@velfysio.nl

Omdat mensen niet aan elkaar gelijk zijn en geen aandoening dezelfde is, is fysiotherapie maatwerk. De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijk bewegingsapparaat.

Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Het kan gaan om klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, sportblessures, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Ook voor de behandeling/revalidatie na een operatie bent u bij ons op het goede adres. Vooral op het gebied van de manuele therapie, sportfysiotherapie, orthopedie, rugscholing,  schouderproblematiek, medical taping, myofasciale triggerpoint behandeling en dry needling kunt u rekenen op specifieke deskundigheid.

Centraal staat bij de therapeutische interventie, dat we op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en deze proberen te behandelen. Dat zal niet in alle gevallen mogelijk zijn. De nadruk ligt dan op het voorkomen van verdere schade aan het bewegingsapparaat. Uiteraard is het voor het verkrijgen van een optimaal resultaat van belang dat de patiënt zelf actief meewerkt aan zijn herstel. Het kan dan ook zijn dat u een oefentherapeutisch programma mee naar huis krijgt om aan uw herstel te werken.

Directe toegang tot fysiotherapie

Sinds 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar in principe hoeft het niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Meer informatie op deze website voor directe aanmelding en screening vindt onder het item “Formulieren”.

Fysiotherapie aan huis

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij bij u aan huis komen omdat u niet naar de praktijk kunt komen. U kunt daarbij denken aan behandeling na een orthopedische operatie, bijvoorbeeld een “nieuwe” heup of “nieuwe” knie, of het voortzetten van de behandeling na verblijf in een ziekenhuis of verpleeghuis. Tevens is onze fysiotherapie aan huis bedoeld voor oudere patienten die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen.

De behandeling is gericht op het verminderen van klachten en het optimaliseren van het zelfstandig functioneren.

Met een verwijzing kunt u bij ons terecht voor fysiotherapie aan huis. De behandelingen worden gedekt door uw aanvullende verzekering.