Bezoek ons
Distelvinkenplein 12, Donau 106 en Laan van Poot 18 in Den Haag
Bel ons
070 - 3655616
Stuur ons een email
info@velfysio.nl

Wat is GLI?

Een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Middels een 2-jarig traject worden zij ondersteunt in het veranderen van hun gedrag naar een gezonde leefstijl. Er bestaan diverse soorten trajecten. Bij ons in de praktijk wordt de GLI CooL (Coaching Op Leefstijl) uitgevoerd. Op deze pagina leggen we uit wat CooL inhoudt, voor wie het is en welke voorwaarden er zijn om een GLI vergoed te krijgen uit het basispakket van de zorgverzekering.

Wat houdt CooL in?

Het CooL traject focust zich op alle facetten van een gezonde leefstijl middels de thema’s: voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans. In een traject van 24 maanden (2 jaar) wordt u middels individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten gecoacht naar een gezonde leefstijl dat aansluit bij u. Een gewichtsverlies van 5-10% wordt getracht na te streven, maar het creëren van een gezonde leefstijl heeft de prioriteit.

 Het traject verloopt in twee fasen: fase 1 duurt 8 maanden en fase 2 duurt 16 maanden. In beide fasen vinden er 8 groepsbijeenkomsten van 90 minuten plaats. De data en de tijdstippen hiervan worden voorafgaand aan het traject bekend gemaakt. Tijdens elke groepsbijeenkomst wordt er aandacht besteed aan één van de thema’s zoals hierboven genoemd. Daarnaast is er in totaal 7 uur aan individuele gesprekken, inclusief een start- en eindgesprek van 60 minuten.

Tijdens het gehele traject word je begeleidt door één persoon: de leefstijlcoach. Onze leefstijlcoach, Nicole, kan u op alle vlakken ondersteunen. Zij heeft zowel ervaring in de fysiotherapie, en is tevens geruime tijd werkzaam als diëtist en leefstijlcoach.

Beweging/sporten zit niet inbegrepen bij deze GLI. Onze leefstijlcoach kan wel samen met u kijken naar vormen van beweging die bij u aansluiten. 

Hoe kunt u zich aanmelden voor GLI?

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Zij sturen deze verwijzing elektronisch naar ons op. Onze leefstijlcoach zal daarna zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het inplannen van een startgesprek. Na het startgesprek kan het zijn dat u even moet wachten totdat het traject écht van start zal gaan. Dit komt doordat er zich eerst een groep moet vormen. Wanneer er 12 – 15 mensen zich hebben aangemeld zal het traject daadwerkelijk van start gaan. Onze leefstijlcoach zal u op tussentijds op de hoogte houden en ook kan er alvast gebruik worden gemaakt van de tijd voor individuele gesprekken naar wens.

Mocht u niet in aanmerking komen voor vergoeding van de GLI, maar wilt u wel graag met uw leefstijl aan de slag dan kunt u ook terecht bij onze leefstijlcoach voor coaching. Hierbij krijgt u 3 uur vanuit de basisverzekering vergoed. Het eigen risico wordt hierbij wel aangesproken. Daarnaast bieden wij ook nog abonnementsvormen waarbij u ook op sportgebied wordt begeleid. Kijkt u voor meer informatie hierover op: https://velfysio.nl/fitengezond/.

Wilt u graag een kennismakingsgesprek of informatiegesprek met onze leefstijlcoach dan kunt u dit ten alle tijden vrijblijvend bij ons aanvragen via onderstaande contactgegevens, of via de knop “Afspraak maken” die rechtsboven op de pagina te zien is.

E-mail: n.beelen@velfysio.nl
Telefoonnummer: 070 – 3655616 (kiest u dan voor optie 2, de diëtist).