Bezoek ons
Distelvinkenplein 12, Donau 106 en Laan van Poot 18 in Den Haag
Bel ons
070 - 3655616
Stuur ons een email
[email protected]

Wat is een diëtist?

Een diëtist is een zorgprofessional gespecialiseerd in voeding en gezondheid, en voeding in de maatschappij. De titel ‘diëtist’ is beschermd, en betekent dat diegene een vierjarige erkende HBO-opleiding heeft afgerond waarbij alle, landelijk afgesproken, kwalificaties zijn behaald.

Onze diëtiste is aangesloten bij het kwaliteitsregister paramedici wat betekent dat zij zich regelmatig door ontwikkelt met behulp van scholingen om de beste kwaliteit van haar adviezen te garanderen.

Waarvoor kunt u bij de diëtist terecht?

Bij de diëtist wordt u begeleid bij het behalen van uw persoonlijke doelen. Deze kunnen gerelateerd zijn aan een veelvoud aan onderwerpen. Waaronder:

  • Gewenst gewichtsverlies bij overgewicht / obesitas
  • Voedselintoleranties en allergieën
  • Vegetarisch of veganistisch eetpatroon
  • Diabetes
  • Maag-darmklachten
  • Ondervoeding
  • Het ervaren van een slechte eetlust
  • Ondergewicht
  • COPD
  • Herstel na ziekte
  • Te hoog cholesterolgehalte
  • Te hoge bloeddruk
  • Te hoge bloedsuiker
  • Een gezond eetpatroon

Hoe ziet een diëtistische behandeling er uit?

De diëtist is direct toegankelijk beschikbaar. Dit betekent dat er geen verwijsbrief nodig is van een huisarts of specialist.

Wanneer u voor de eerste keer bij de diëtiste komt zal de afspraak ongeveer 60 minuten duren. In dit gesprek zal de diëtiste informatie verzamelen over uw klachten, eetgewoonten en persoonlijke eigenschappen. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld waarbij uw doelen en wensen centraal staan. Na dit eerste contactmoment zult u ook een individueel dieetvoorschrift van de diëtist ontvangen per e-mail of per post.

Via vervolgafspraken wordt het behandelplan en het dieetvoorschrift geëvalueerd en waar nodig aangepast. Deze gesprekken duren gemiddeld 30 minuten. Er kan ook gekozen worden voor een kort gesprek (15 minuten).

Afhankelijk van uw doelen zal de diëtiste ook metingen bij u verrichten. Denk hierbij aan een weegmoment, een bepaling van uw vetpercentage en van uw middelomtrek. Uiteraard zullen deze metingen niet plaatsvinden zonder uw goedkeuring.

Wat kost een diëtistische behandeling?

Vanuit de basisverzekering wordt er 3 uur vergoed door de zorgverzekering. Dit komt overeen met ongeveer 3-4 behandelingen bij de diëtist. Echter, wordt hierbij wel het eigen risico aangesproken indien dit nog niet op is. Iedere zorgverzekeraar hanteert hiervoor andere tarieven. Het is daardoor aan te raden om de pagina van uw eigen zorgverzekeraar hierop te controleren. Indien uw vergoeding vanuit de zorgverzekering op is, of indien u ervoor kiest zelf te betalen, hanteren wij de tarieven die u terug kunt vinden op onze website onder het kopje Tarieven

Voor bepaalde chronische zorggroepen zijn er speciale ketenzorgprogramma’s ontwikkeld. Dit geldt voor mensen met COPD of andere longproblematieken, Diabetes en voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Mensen die voldoen aan de eisen voor een ketenzorgprogramma krijgen de volledige behandeling vergoed waarbij het eigen risico niet wordt aangesproken. De huisarts of medisch specialist is hierin hoofdverantwoordelijk en u heeft hierbij wel een verwijzing nodig.

Hoe kan ik een afspraak maken bij de diëtist?

U kunt een afspraak maken door te bellen naar de praktijk (070 365 5616) of door te mailen naar [email protected].

Hoe kan ik een afspraak maken bij de diëtist?

Indien u bent verhinderd om naar een afspraak te komen wordt er van u gevraagd om minimaal 24uur van tevoren de afspraak te annuleren of verzetten. Ook dit kunt u doen door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar de praktijk (070 365 5616). Indien u dit niet tijdig doet kan het zijn dat u vanuit ons een rekening voor de gereserveerde tijd ontvangt.